Sposób przygotowania

Do rondelka włożyć umyte owoce truskawki, zalać 2,5 szklanką wody oraz sok truskawkowy, dodać cukier i zagotować. Gotować przez około 2 minuty. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić w pozostałej 1/2 szklance zimnej wody i dodać do zagotowanych truskawek.

Zagotować i odstawić z ognia do wystudzenia. Jeśli po zagotowaniu kisiel nie będzie gęsty należy rozprowadzić kolejną łyżeczkę mąki ziemniaczanej w bardzo niewielkiej ilości zimnej wody, a następnie dodać ją do kisielu, wymieszać i zagotować.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna28

    nigdy jeszcze nie robiłam sama kisielu,ale chyba spróbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    ciekawy pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    ciekawy pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !