Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na twardo. Wodę, w której gotujemy jajka solimy, ponieważ później lepiej ściąga się skorupki. Ugotowane jajka na twardo obieramy ze skorupki i przemywamy jeszcze wodą. Jajka kroimy na połówki. Cebulę obieramy, myjemy pod ziemną wodą, żeby podczas szczypania nie szczypała w oczy, a następnie pokroić w drobną kostkę. Seler obieramy, myjemy i również kroimy w drobną kostkę. Na patelni, na rozgrzanym oleju podsmażamy pokrojoną cebulę oraz seler. W rondelku roztapiamy masło, a później dodajemy do niego mąkę i dobrze mieszamy. Do tego wlewamy rosół, a po chwili dodajemy również curry. Wszystkie składniki dobrze połączyć ze sobą. Przekrojone na pół jajka układamy na półmisku, a następnie polewamy zrobionym sosem

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !