Sposób przygotowania

zagnieść kruche ciasto-z mai,margaryny smalcu,cukru,proszku do pieczenia,jajka i 2 żółtek-zawinąć w folię i włożyć do lodówki na ok. godzine.
SEr twarogowy zmiksować z cukrem,mlekiem,olejem,żółtkami,cukrem waniliowym,i budyniem na gładką masę.
Prostokątną blaszkę wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułkę tartą wylepić schłodzonym ciastem. Na ciasto wylać masę serową. Piec w temp. 180 st.C przez 60 min. (lub więcej w zależności od piekarnika). Mniej więcej 15 minut przed końcem pieczenia wycianąc i położyć na serze przygotowaną beże;
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, chwilę miksować, dodać kokos i delikatnie wymieszać drewniana łyżką.Zapiec ok.15 minut.

Ja często smaruje kruche ciasto powidłem śliwkowym ,ale to jak kto lubi.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    moje ulubione ciasto! pycha! ale nigdy nie jadłam go z kokosem bo jakoś zawsze jak robię to to tradycyjne!
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pyszne warto zrobić
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    inny niż ja robię :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    apetycznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    taki lekki i pyszniutki
  • 1
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    uwielbiam!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    wyglada wprost przepysznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    zapowiada się pysznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !