Sposób przygotowania

Zacznijmy najpierw od orzechów , grubo siekamy , następnie rodzynki sparzyć wrzątkiem i odsączyć . Owoce tj, mamy np. truskawki, maliny , jeżyny czy agrest myjemy i osuszamy , truskawki pokroić na kawałki , agrest przekroić na pół , maliny i jeżyny zostawić w całości . Z soku z cytryny , brązowego cukru i pół szklanki ciepłej wody przygotujmy poncz i wystudż . Następnie śmietanę ubijamy z cukrem i fixem , odłóż 6 łyżek do dekoracji , twarożek zaś wymieszaj z owocami orzechami i rodzynkami , dodaj bitą śmietanę . Szklanka wycinamy 12 okrągłych z blatów . Przygotuj 6 kokilek ( jak do sufletów ) i wyłóż je folią spożywczą , na dnie układamy po biszkoptowym okręgu , nasącz ponczem , na biszkopty przełóż masę , lekko dociśnij przykryj drugim okręgiem , tez nasącz ponczem , wierzch przykryj folią i wstaw do zamrażalnika na 3 godziny ,a przed podaniem udekoruj bitą śmietaną , owocami i gałązkami mięty.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anio?eczek

    fajny przepis :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    podoba mi się
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    polecam..

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !