Sposób przygotowania

Mąkę z proszkiem do pieczenia,żółtka jaj, 0,5 szklanki cukru i margarynę posiekać nożem i szybko zagnieść ciasto.2/3 zamrozić a pozostałą częścią wylepić natłuszczoną i oprószoną bułką tartą blachę o wymiarach 25\35 cm. Na cieście rozsmarować mus jabłkowy.Ananasa pokroić w kostkę i wraz z rodzynkami rozłożyć na jabłkach. Z białek ubić sztywną pianę.Do ubitej wsypywać powoli 1 szklankę cukru cały czas ubijając.Na koniec wsypać proszek kisielu i zmiksować. Na owoce zetrzeć na grubej tarce połowę zamrożonego ciasta. Wyłożyć pianę, rozsmarować i zetrzeć ostatnią część ciasta. Piec w 180 stopniach przez ok.50 minut.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    apetyczna
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    śliczna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    u mniam mniam...:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    Smacznie .Też często piekę placucha z musem jabłkowym bo zawsze jest pod ręką.
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    ciasto w różnych wersjach a zawsze smakuje
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Nigdy nie łączyłam jabłek z ananasem, ale ten pomysł jest świetny!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justyna/Dzastus

    pychota.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !