Sposób przygotowania

Ciasto bez jajek i mleka krowiego, zawiera dużą dawkę beta karotenu. Cukier można zastąpić syropem z buraka cukrowego lub melasą. Zużyłam 1 puszkę (400ml) mleka kokosowego (zawartość kokosa 70%), pół do ciasta i pół na krem.


Marchewkę starłam na tarce o drobnych oczkach w takiej ilości aby wyszła szklanka. Składniki na ciasto dokładnie wymieszałam i przełożyłam do okrągłej formy, wysmarowanej olejem. Piekłam około 30 min w temp 170 stopni.


W międzyczasie zrobiłam krem. Mleko kokosowe z wodą zagotowałam dodałam kaszę kukurydzianą i gotowałam 3 min. Następnie dodałam skrobię kukurydzianą rozrobioną z wodą, cukier i aromat.


Ciasto po ostygnięciu przecięłam na pół długim nożem, przełożyłam kremem i odstawiłam aż krem wniknie nieco w ciasto i zrobi się bardziej podatny na krojenie.



Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    fajny pomysł...:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    świetne
  • 3
    original
    Opublikowano

    staropolanka5

    łądnie
  • 5
    original
    Opublikowano

    staropolanka5

    łądnie
  • 5
    original
    Opublikowano

    staropolanka5

    łądnie
  • 4
    original
    Opublikowano

    Anio?eczek

    Apetycznie wygląda :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    warto zrobić i skosztować .
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    IrenaM

    wow ale ciacho!
  • 1
    original
    Opublikowano

    senninha

    jak wygląda :) tu na prawdę je się oczami!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    wygląda ślicznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    justyna54

    wygląda pysznie juz testuje
  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    sara1

    super ciasto dietetyczne i wspomagające opaleniznę
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    boskie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    mniam !!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    bardzo apetyczne !
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    ależ apetyczne to ciasto:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    ale super!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    chętnie skosztowałabym
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    alexxxanderka

    ode mnie mega plus za weganizację :)!udowadniasz, że można ;)!
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Uwielbiam mleczko kokosowe, a do tego takie zdrowe ciastio... Mniam!
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    dla mnie to coś nowego,takich ciast nie robię a wygląda bardzo apetycznie.
  • 3
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Takie ciasto z pewnością by mi smakowało
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Pyszne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    ONY_za_kare

    bardzo fajny przepis!
  • 2
    original
    Opublikowano

    aisza1

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Milena87

    fajny placek
  • 1
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Świetnie wygląda to ciasto, a krem musi być przepyszny!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    aż ślinka cieknie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pyszne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !