Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jagodowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 2 szklanki
jagody 6 łyżka
sok jagodowy 6 łyżek
kasza manna 5 łyżek
cukier 4 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jagodowa

Kroki postępowania

1
Do mleka wlewamy sok jagodowy (ja użyłam domowy) oraz jagody (świeże lub pasteryzowane ze słoika).
Krok 1 - Zupa jagodowa foto
2
Następnie dodajemy cukier oraz kasze manną, nastawiamy na gaz
Krok 2 - Zupa jagodowa foto
3
ciągle mieszając gotujemy go do czasu zgęstnienia.
Krok 3 - Zupa jagodowa foto
4
Gotową zupkę przelewamy do miseczek,
Krok 4 - Zupa jagodowa foto
5
dekorujemy świeżymi jagodami i podajemy na ciepło.
Krok 5 - Zupa jagodowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 02.10.2012 07:50
jakie pyszne,az mi ślinka leci :)
Karmel 27.04.2012 19:20
uwielbiam
Ewa6274879 02.02.2012 12:14
może być bardzo smaczna, muszę spróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak