Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, pokroić w cienkie plasterki. Olej w garnku lub frytkownicy mocno rozgrzać. Wrzucać do niego porcjami plastry ziemniaków. Smażyć w głębokim oleju na rumiano. Usmażone frytki odsączyć, oprószyć solą i posypać przyprawą do ziemniaków. Energicznie potrząsać miską z frytkami, żeby przyprawa i sól pokryła je wszystkie.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Marlena/Kinia

    też takie robie, są pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Nie ma to jak własnej roboty,ja też wole takie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    domowe najlepsze!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    lubię takie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Pyszne są takie..:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !