Sposób przygotowania

Karpia pokroić na porcje zalać białym winem i wstawić na noc do lodówki. Cebulę pokroić w kostkę, selera na duże kawałki, natkę posiekać. Na oleju przesmażyć cebulę dodać selera chwilę przesmażyć, karpia odsączyć z zalewy, osuszyć, obtoczyć w mace i dodać do przesmażonej cebuli, dodać listki laurowe, wszystko smażyć na mniejszym ogniu uważając by się nie przypoliło. Po obsmażeniu zalać 1 szkl białego wina, posolić i popieprzyć i dusić pod przykryciem około 20-30 minut.Gotowego posypać natką pietruszki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    brzmi wybornie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    super!!!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    w winie? koniecznie wypróbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    musi być pyszny!!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    przepis na czasie.
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    warto zrobić .
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    bardzo na czasie
  • 0
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    będzie mi smakował

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !