Sposób przygotowania

Średni garnek, napełnić do połowy wodą, zagotować, włożyć pokrojoną w plastry marchew , cebulę pokrojona w talarki, sól i pieprz i gotowac na dużym ogniu przez 5 min.Płomień zmniejszyć, włożyć rybę gotować przez 15 min.Wyjąć łyżką cedzakową i ułożyć na talerzu. Usunac ości i skórę pokroić w kostkę i ostrożnie wymieszać z posiekanym ogórkiem.Składniki na sos(majonez koniak sok z cytryny i ketchup) dokładnie wymieszać.Rybę z ogórkami przełożyć do 6 małych salaterek.Polać sos a także można posypać dla przybrania posiekanym szczypiorkiem lub natka pietruszki.Smacznego.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !