Sposób przygotowania

Warzywa zetrzeć na tarce o grubych oczkach, por pokroić w plasterki, czosnek drobno posiekać. Oliwę rozgrzać w garnku, podsmażyć na niej warzywa. Zdjąć garnek z kuchenki, wsypać paprykę w proszku i wymieszać. Wszystko zalać ok. 1,5 litra wrzącej wody.Dodać kiełbasę i soczewicę. Doprawić przyprawą do dań z fasoli, majerankiem, oregano, kostką rosołową i solą. Jeżeli ktoś lubi może dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować aż soczewica będzie miękka.

Podawać w miseczkach - zupa + kiełbasa. Można posypać zieloną pietruszką.

Czas przygotowania ok. 30 minut.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !