Sposób przygotowania

W pierwszej kolejno?ci oddzielamy bia?ka od ?ó?tek. Oddzielone bia?ka ubijamy bardzo dok?adnie na sztywn? pian?, natomiast ?ó?tka odstawiamy na chwil?. Mas?o bardzo starannie ucieramy z o?mioma ?y?kami cukru. Po chwili dodajemy do tego wcze?niej odstawione ?ó?tka. Do masy tej dodajemy równie? pó?torej szklanki kleiku ry?owego oraz pó?torej szklanki wiórek kokosowych. Mas? t? bardzo dok?adnie mieszamy, a w nast?pnej kolejno?ci dodajemy do tego wcze?niej ubite bia?ka na sztywn? pian?. Wszystkie te sk?adniki ponownie dok?adnie, ale ostro?nie mieszamy. Ze zrobionej masy kszta?tujemy ciasteczka. Ka?de ciasteczko obficie posypujemy wiórkami kokosowymi. Ciasteczka uk?adamy na formie ob?o?onej papierem do pieczenia i pieczemy oko?o 10- 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni. Nale?y uwa?a?, ?eby ciasteczka nie przypali?y si?.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    uwielbiam je
  • 1
    original
    Opublikowano

    pioge7

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    tomek18

    wyglądają jak Rafaello:) pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Lubię takie smakołyki.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    pychaśne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !