Sposób przygotowania

Rodzynki zalewamy gor?c? wod? i odstawiamy na chwil?. W nast?pnej kolejno?ci rodzynki odcedzamy. Jab?ka bardzo dok?adnie myjemy, a nast?pnie wycinamy ze ?rodka gniazda nasionek. Cztery ?y?eczki mas?a ucieramy bardzo dok?adnie razem z czterema ?y?kami cukru. Dodajemy do tego równie? jedn? ?y?eczk? cynamonu. Do tej masy dodajemy wcze?niej przygotowane rodzynki i ca?o?? bardzo dok?adnie mieszamy ze sob?. Miejsce po wyci?tych gniazdach nasionek z jab?ek wype?niamy zrobionym farszem z cukru, mas?a, cynamonu oraz rodzynek. Faszerowane jab?ka uk?adamy w naczyniu ?aroodpornym.Jab?ka pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez oko?o 20 -25 minut.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Madziela

    Swietny przepis ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    pioge7

    bardzo fajny pomysł :D
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gosia20

    świetne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !