Sposób przygotowania

Szafran najpierw zalewamy spirytusem i to odstawiamy , w tym czasie podgrza? mleko , do miseczki daj dro?d?e , cukier 1 ?y?k? oraz 100 g m?ki ,, wymieszaj i zalej ciep?ym mlekiem odstawiamy na pó? godziny. W tym czasie ?ó?tka ucieramy z cukrem , mas?o rozpuszczamy , wyci?nij sok z pomara?czy , otrzyj skórk? . Kiedy rozczyn podwoi obj?to?? , dodaj ?ó?tka utarte z cukrem i reszt? m?ki. Wyrabiamy ciasto przez 5 minut , wtedy dodajmy mas?o i sok z pomara?czy , na ko?cu wlewamy spirytus z szafranem i rodzynki oraz skórk? z pomara?czy , form? nat?uszczamy posypujemy m?k? , uk?adamy ciasto do 1\3 wysoko?ci i odstawiamy na godzin? . Kiedy zauwa?ymy ?e ciasto uros?o do 3\4 wysoko?ci to wtedy wstawiamy do gor?cego piekarnika 200 st na 10 minut potem trzeba zmniejszy? temp. do 180 st i piec 50 minut . Jak si? wystudzi to polewamy lukrem.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    polecam ..
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    super
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    supcio
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !