Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ruloniki szynkowe z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka 8 plastrów
pieczarki 10 sztuk
jajko 2 sztuki
ogórki konserwowe 2 sztuki
majonez wg uznania
mas?o 1 ?y?ka
bulion
do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ruloniki szynkowe z pieczarkami

Pieczarki umy?, drobno pokroi?, przesma?y? na ma?le, oprószy? sol?. Jajka ugotowa?, ostudzi?, pokroi? w drobn? kostk?. Ogórki równie? pokroi? w drobn? kostk?. Przygotowane sk?adniki po??czy?, doda? niewielk? ilo?? majonezu. Doprawi? sol? i pieprzem do smaku. Nak?ada? na plastry szynki, zwija? ruloniki i u?o?y? na pó?misku. Potrzebn? ilo?? bulionu zagotowa?. Doda? ?elatyn? wed?ug przepisu na opakowaniu, odstawi? do st??enia. T??ej?c? galaretk? zala? przygotowane ruloniki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak