Sposób przygotowania

Galaretk? przygotowa? w nieco zmniejszonej ilo?ci wody ni? podano na opakowaniu. Odstawi? do st??enia. Jajka wybi?, oddzieli? ?ó?tka od bia?ek. Bia?ka ubi? na sztywn? pian?, doda? ?ó?tka, cukier i wod?. M?k? po??czy? z proszkiem do pieczenia, wmiesza? do masy. Doda? aromat. Wy?o?y? na przygotowan? blaszk?, piec ok. 35 minut. Z mleka, cukru i budyniu ugotowa? budy?. Wystudzi?. Zmiksowa? z mas?em. Wystudzone ciasto przekroi? na po?owy. Przygotowany krem wy?o?y? na ciasto. ?y?k? odrywa? kawa?ki galaretki i wciska? w mas?. Przykry? drug cz??ci? ciasta.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    magdalea

    apetyczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !