Sposób przygotowania

Sposób przygotowania:
Omułki dokładnie umyć, otwarte wyrzucić. Cebulę i czosnek obrać i grubo posiekać. Paprykę przeciąć wzdłuż, usunąć pestki, a następnie drobno posiekać. W bardzo dużym garnku zagotować wino z cebulą, czosnkiem, papryką i liściem laurowym, przyprawić solą i pieprzem. Włożyć mule, przykryć pokrywką i ogrzewać 10 minut. Po upływie tego czasu większość skorupek powinna się otworzyć, jeśli nie należy gotować je kolejne 2-3 minuty. Skorupki, które po tym czasie się nie otworzą należy wyrzucić.
Tak przygotowane mule posypać świeżo siekanym koprem. Podawać z bułką, którą podczas jedzenia zbieramy z talerza sos.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ela20

    Ciekawe jak będzie smakowało :)
  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    typowo polskie danie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    chyba by mnie zamuliło
  • 0
    100_3053
    Opublikowano

    Barbara40

    Robie podobnie, tylko zamiast kopru, daje natke pietruszki
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    na pewno nie dla mnie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    to jest dopiero wyzwanie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magda60

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    mule ładnie podane, mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !