Sposób przygotowania

Sposób przygotowania:
Na oleju sezamowym podsmażyć pokrojone warzywa (marchew, seler, por, dymka). Dodać kurczaka, krewetki, czosnek, trawę cytrynową i liście limonki. Zalać bulionem, doprawić imbirem i sosem sambal oelek. Pod koniec gotowania dodać mleko kokosowe, pastę Tom ka, sok z cytryny i kolendrę. Doprawić solą. Podawać ze świeżymi kiełkami i palonymi ziarnami sezamu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Allice

    Nigdy nie jadłam nic z tajskiej kuchni, może pora coś wypróboeac.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    warto wypróbować
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy przepis
  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    typowo polskie danie
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    dobra zupa nie jest zła mimo że tajska
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    smakowite
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    pyszne
  • 0
    th-2
    Opublikowano

    atort111

    smacznie podana

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !