Sposób przygotowania

Herbatniki rozgniatamy na miazg? i mieszamy z 4 ?y?kami cukru. Obrane jab?ka trzemy na tarce o grubych oczkach. Do jab?ek dodajemy pó? szkl. cukru z cukrem waniliowym oraz sparzone rodzynki i posiekane orzechy. Tortownic? smarujemy t?uszczem i posypujemy bu?k? tart?. Herbatniki dzielimy na 4 cz??ci natomiast jab?ka na 3. Do tortownicy dajemy dajemy herbatniki, nast?pnie jab?ka i polewamy 2 ?y?kami roztopionego mas?a i tak na zmian?. Torcik pieczemy w nagrzanym piekarniku do temp. 200 stopni i pieczemy ok. 40 min. Torcik podajemy na gor?co posypany cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    super :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    świetny pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super
  • 4
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    robię w podobny sposób szarlotkę sypaną ale z innymi składnikami?
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    bardzo ciekawy przepis.
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo fajny torcik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !