Przepis i sposób przygotowania na: spagetti po bolo?sku
Makaron gotujemy (wg uznania al dente, albo na mi?kko) w osolonej wodzie - ja czasem przy gotowaniu makaronu daj? kostk? warzywn? zamiast soli.
Cebul? kroimy w kostk? i szklimy na patelni z odrobin? t?uszczu (dos?ownie odrobin?), po chwili dodajemy mi?so mielone i sma?ymy razem na ma?ym ogniu. Gdy mi?so si? zetnie dodajemy pomidory z puszki, przyprawy (lubczyk, bazylia - najlepiej ?wie?e) odrobin? solimy. Dodajemy sprasowany czosnek - szko?y s? ró?ne, mo?na pokroi? czosnek w drobn? kostk? i sma?y? razem z cebul?, albo doda? dopiero na koniec. Ja zazwyczaj prasuj?.
Makaron odcedzamy i podajemy z sosem, dekorujemy listkami lubczyku lub bazylii.
Czas przygotowania: ~20min
Koszt: (2os) ok 6z?