Sposób przygotowania

W pierwszej kolejnosci czekolade gorzka nalezy po?amac na kawa?eczki. Podzielona na kawa?ki czekolade przeniesc do rondelka. Do gorzkiej czekolady nalezy dodac rozdrobnione maslo, a nastepnie okolo jedna lyzke wody. Czekolade gorzka razem z rozdrobnionym maslem rozpuscic nad par?. Bialka oddzielic od zoltek. Zoltka nalezy wbic do rozpuszczonej nad para czekolady, a w nastepnej kolejnosci bardzo dokladnie wymieszac. Mase czekoladowa odstawic, zeby troche wystygla. Bialka wraz z niewielka iloscia soli ubic razem na sztywna piane. Natomiast po? szklanki kremowki ubic razem z dwiema lyzkami cukru. Ubita smietane nalezy polaczyc razem z masa czekoladowa. Ubite bialka z sola rowniez dodac do masy czekoladowej. Calosc wymieszac ze soba bardzo dokladnie.Deserek czekoladowy przez zjedzeniem najlepiej wsadzic do lodowki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    pychota
  • 0
    original
    Opublikowano

    pioge7

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !