Sposób przygotowania

Bia?ka ubi? z cukrem, a? powstanie bia?a puszysta masa.
Doda? po jednym ?ó?tku, wymiesza? rózg?.
Nast?pnie dodawa? na przemian ( po troch?) przesianej razem m?ki z dodatkiem proszku do pieczenia, oleju i wody gazowanej.

Pó?niej ciasto podzieli? na dwie cz??ci. Do I doda? kakao, do drugiej 2 ?y?ki m?ki.
Je?eli s? za g?ste mo?na doda? odrobin? jogurtu/ ma?lanki lub kefiru- ciasto musi by? lej?ce.

Wylewa? na form? po dwie ?y?ki z ka?dej cz??ci, zaczynaj?c od ?rodka formy.

Piec ok godziny w temp 175 st. C

Ciasto ?atwe- dobre dla pocz?tkuj?cych ( np. dla mnie :P )

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ewa6274879

    pyszne ciacho!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    PYSZOTA
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wyszła pięknie
  • 1
    original
    Opublikowano

    sara1

    smaczne i łatwe ciasto
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    lubię
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Barbara35

    Uwielbiam takie ciasta :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łucja

    ależ piękna ta zebra wyszła :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    dorrota

    świetne ciasto. Muszę wypróbować ten przepis - z mojego nigdy nie wychodziło

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !