Sposób przygotowania

Mi?so pokrojone w du?? kostk? w?o?y? do zimnej wody na 3-4 godziny do zbledni?cia. Wyj??, osuszy?, zarumieni? na rozgrzanej oliwie, do?o?y? plasterki cebuli i boczek pokrojony w kostk? i zarumieni?, doda? listek, ziele , ja?owiec, bulion i po?ow? wina, wymiesza?. Dusi? pod przykryciem do mi?kko?ci ok. 1,5 godziny. 15 minut przed ko?cem doda? chleb namoczony w winie i rozetrze?. M?k? wymiesza? dok?adnie z 2 ?y?kami zimnej wody i wla? do garnka, doda? galaretk? i wymiesza?, doprawi?.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Niestety, ten rodzaj mięsa to nie dla mnie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !