Sposób przygotowania

W garnku wymiesza? wino, posiekany czosnek, tymianek, ziele angielskie i plasterki cebuli. Do tak przygotowanej marynaty w?o?y? udka bez skóry, zostawi? na ok. 8 godzin co jaki? czas obracaj?c. Pokrojony w kostk? boczek w?o?y? do brytfanny, na wierzch mi?so i piec 15 minut w 180st. Doda? posiekan? dymk? i dusi? pod przykryciem 1 godz., dolewaj?c co jaki? cza marynaty. Mi?kkie udka wyj??, a z sosem wymiesza? koncentrat, doda? m?k?, rozetrze? i zagotowa?, dola? likier i pola? mi?so.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    To mięso też ie dla mnie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !