Sposób przygotowania

Porcję rosołową zalewam zimną wodą. Zagotowuję. Odszumowuje, zmniejszam ogień i dodaję włoszczyznę. Przez około 30 minut gotuję wywar. Porcję rosołową oraz warzywa wyławiam, a do wywaru dodaję marchewkę pokrojoną na 4 części (po połowie wzdłuż i wszerz). Wlewam przecier i gotuję do miękkości marchewki. Do smaku przyprawiam solą i pieprzem czosnkowym. Gdy marchewka będzie lekko twardawa dorzucam wypłukany ryż i gotuję, aż ryż będzie lekko twardy (pamiętajmy, że po wyłączeniu gazu/prądu ryż nam jeszcze \"dojdzie\"). Smacznego.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    na domowym przecierze jest genialna;)
  • 7
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Najlepsza pomidorowa pod s?o?cem:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    te? lubi? z ry?em:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    pyszna
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    wspina?a
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Nemsik

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Taką zupkę bardzo lubię:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !