Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik rodzynkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser 1 kg
mąka ziemniaczana 1 łyżka
cukier 1 szklanka
masło 12 dag
jajko 6 stuki
wanilia szczypta szczypta
rodzynki garść garść
skórka pomarańczowa szczypta szczypta
proszek do pieczenia 0,5 paczki
czekolad 20 gag

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik rodzynkowy

Ser przepuścić przez maszynkę i dobrze rozetrzeć z masłem. Żółtka utrzeć z cukrem do białości, ubić pianę z białek. Wymieszać ser, żółtka i pianę, dodając mąkę ziemniaczaną, utłuczoną wanilię i proszek do pieczenia. Włożyć masę do podłużnej formy wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką i wstawić do gorącego piekarnika. Piec na jasnozłoty kolor. Przed wyjęciem z piekarnika sprawdzić cienkim patyczkiem, czy już jest upieczony. Po ostudzenia sernika można udekorować go polewą czekoladową.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Przepisy Joanny 27.02.2014 18:14
uwielbiam serniki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak