Sposób przygotowania

Palmę z żółtkami i cukrem ucieramy na jednolitą masę. Stopniowo dodajemy serki homogenizowane, które wcześniej stały w temperaturze pokojowej, mleko i ostudzoną, rozpuszczoną, w wodzie żelatynę. Na koniec ubitą pianę. To wszystko razem dobrze połączyć i dokładnie wymieszać. Masę dzielimy na dwie części. Pierwszą część wlewamy na blaszkę i wstawiamy do lodówki. Do drugiej dodajemy kakao i łączymy to razem. Gdy pierwsza część stężeje wlewamy na nią masę kakaową i wstawiamy do lodówki. Gdy masa stężeje to wlewamy na wierzch wcześniej przygotowaną galaretkę i pozostawiamy to do schłodzenia.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    smaczny ten sernik:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawelek180844

    Zgadzam się z opinią u góry :) Sernik niedawno robiony (na moje urodziny) wyszedł wyśmienity! :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !