Sposób przygotowania

Żółtka oddzielić od białek. Margarynę utrzeć z cukrem na jednolitą masę, a gdy krem będzie puszysty dalej ucierając dodawać po 1 żółtku, połączyć z mlekiem, następnie dodać wymieszane z makiem i proszkiem mąki (dodawać po trochu), na koniec dodać pianę z białek. Ostrożnie wymieszać. Formę wysmarować tłuszczem i wysypać bułką. Włożyć ciasto do pieca i piec 40 minut w temp. 200 stopni. Po ostudzeniu polać polewą.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna138

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smaczne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    z pewnościa pyszny
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    z pewnościa pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    świetne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    rewelacyjny ten piegusek
  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    fajne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    fajny ten piegusek :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Na pewno pyszny.
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pycha :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !