Przepis i sposób przygotowania na: drożdżówka z pożeczkamii i kruszonką
Pół ciasta drożdżowego wykładamy do blaszki. Na to kładziemy porzeczki i resztę ciasta. Kruszymy ciasto do kruszonki. Pieczemy do zrumienienia, około 30 minut.
Smaczności
drożdże świeże | 6 dag |
mleko 2% | 1 szkl |
mąka pszenna | 3 szkl |
olej roślinny | 7 łyżek |
jajko | 1 szt |
sól do smaku | |
porzeczki | |
mąka | 200 g |
masło | 100 g |
cukier kryształ | 100 g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: