Sposób przygotowania

Drożdże utrzeć z cukrem, łyżką mąki i łyżką wody, odstawić na 10 minut w ciepłe miejsce.
Sezam uprażyć na suchej patelni ok. 5 minut aż zmieni barwę na złoty, na koniec dodać łyżeczkę chili i wymieszać.
Przesianą mąkę z solą wsypać do miski, dodać wodę, oliwę i rozrobione drożdże, wymieszać. Ciasto będzie dosyć rzadkie. Zostawić w misce na 1/2 godziny.
Oliwki pokroić w cienkie plasterki.
Po 1/2 godziny ciasto wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Dłońmi wysmarowanymi w oliwie rozciągnąć je na placek o grubości ok. 1 cm. Posypać pokrojonymi oliwkami i sezamem, odstawić do wyrośnięcia na kolejne pół godziny.
Piec w nagrzanym piekarniku ok. 20-25 minut w temperaturze 180 st. z termoobiegiem ( u mnie w kuchence program do pieczenia pizzy )

Smacznego

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marcin Vw1

    ciekawy przepis
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    świetny przepis :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !