Sposób przygotowania

Kapustę drobno posiekać , posolić i odstawić na godzinę , potem odciskamy sok . Ryż gotujemy i kapustę połączyć z ugotowanym ryżem , mięsem mielonym , posypać przyprawa do mielonego , wbić jajka i wsypać kaszę mannę . Tą masę dokładnie wyrabiamy i formujemy podłużne jednakowej wielkości klopsiki a potem obtaczamy je w mące , wlać na patelnię olej i smażymy gołąbki - klopsiki po usmażeniu przekładamy do niewielkiego garnka , zalewamy woda lub bulionem i gotujemy pół godziny .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !