Sposób przygotowania

Mąkę siekamy z masłem, dodajemy żółtka, cukier, szczyptę soli, spirytus i śmietanę. Dobrze wyrabiamy ciasto. Następnie ciasto przykrywamy ściereczką i zostawiamy w chłodnym miejscu na ok 1 godzinę, po czym rozwałkowujemy cienko bez posypywania mąką i formujemy faworki. Następnie smażymy na głębokim oleju z obu stron na złoty kolor. Po wyjęciu posypujemy cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    octo

    jak ja dawno nie jadłam faworkow:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Ja w zeszłym tyg piekłam oponki, ale na faworki chętnie się wproszę:):)
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    chętnie bym takie zjadła
  • 0
    original
    Opublikowano

    janek64

    Jakie smakowite :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    dagmara020

    oj jak dawno nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !