Sposób przygotowania

Do niedużego garnuszka wlewamy miód , margarynę , cukier roztapiamy a potem odstawiamy na bok do przestygnięcia , następnie przelewamy do miseczki i do tej masy miodowej dodajemy mąkę wraz z proszkiem a na koniec przyprawę do piernika i jedno jajko. Zagniatamy i odstawiamy na bok przykrywając ściereczką , wystarczy na 2 godziny, potem rozwałkować i z ciasta wycinamy foremka pierniczki piec do 200 st przez 20 minut .

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Takie pierniczki powinniśmy odstawić na 3 tygodnie w suche miejsce , a zamiast 500 g mąki dodaj 400 g a 100 g zmielonych orzechów włoskich.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubie pierniczki
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Smaczne są.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię takie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię takie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !