Sposób przygotowania

Pigwę oczyścić z nasionek, pokroić na ok 4-6 części, umyć. Wrzucić do słoika (najlepiej duży 3-5 litrowy), zasypać cukrem. Odstawić na około miesiąc od czasu do czasu mieszając. Po miesiącu zlać sok i wymieszać ze spirytusem w stosunku 2:1 (dwie części wody jedna spirytusu). Zamiast spirytusu można użyć wódki w stosunku 1;1, ale nalewka będzie wówczas słabsza. Odstawić do \"przegryzienia na około dwa miesiące.
Nalewka zachwyci swoim smakiem nawet najbardziej wymagające gusta.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    pyszna-polecam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    IrenaM

    Najlepiej podawać schłodzone.
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna28

    ekstra
  • 0
    original
    Opublikowano

    matesko

    smaczna i zdrowa
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Marlenka.S

    fajna naleweczka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !