Sposób przygotowania

Białka oddzielić od żółtek. Masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puszystą masę dodając stopniowo żółtka. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i budyniem, przesiać, wsypać do utartych żółtek z masłem, dodać likier i ocet, delikatnie wymieszać. Białka ubić na sztywną pianą, połączyć delikatnie z ciastem. 3/4 ciasta wlać do wysmarowanej i posypanej bułką tartą formy. Do reszty ciasta wmieszać przesiane kakao, wylać na ciasto jasne. Piec w temperaturze 180 stopni około 40- 45 minut. Zimne ciasto posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika111

    Pyszna! :)
  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    bardzo lubię babki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwona56

    ja też je lubię
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wygląda wspaniale
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Mmm pycha!
  • 2
    original
    Opublikowano

    sara1

    pychota
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszna babeczka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !