Sposób przygotowania

Kluski śląskie przyrządzamy wg własnego przepisu. Moja wersja: ugotowane ziemniaki prasujemy wkładamy do miski, dzielimy na 4 części, jedną wyjmujemy i uzupełniamy mąką ziemniaczaną. Całość ugniatamy i formujemy w kulki z dziurką :).

Sos: Przygotowujemy dowolny sos (może być pomidorowy, paprykowy, pieczeniowy jasny/ciemny). Kroimy parówki i wrzucamy do sosu. Sos można doprawić ziołami (ja dodaję lubczyk, bazylię - zależy jaki mam kaprys). Kluski po ugotowaniu polewamy sosem.

Danie banalnie proste, szybkie i tanie (w sam raz dla studenta ;) ).

Czas przygotowania: ~15minut
Koszt (2os) ok 5zł

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    z parówkami nie jadła kopytek...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !