Sposób przygotowania

Na początku musimy wymieszać ze sobą cukier wraz z mąką, przyprawą do piernika, kakaem, sodą , a także proszkiem do pieczenia. W dalszej kolejności musimy dodać żółtka ( bez białek,), mleko, olej miód. Wszytsko ze sobą mieszamy.


Pozostałe z jajek białka ubijamy wraz z solą. Potem łączymy z masą. Nastepnie powstałe ciasto przekładamy do blaszki. Pieczemy w tem 180 stopni C.

Upieczone ciasto dzielimy na trzy cześci. Na pierwsza z nich wykładamy powidła, przykrywamy, potem na kolejną takze smarujemy powidałami i przykrywamy.

Polewamy na wierzch polewą czekoladową.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    gottrina

    z takim dzemem jeszcze nie jadłam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    ja miałem okazje, i przyznaje pasuje do piernika
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    chętnie bym zjadła kawałek
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    chętnie bym zjadła kawałek
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    chętnie bym zjadła kawałek
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kas2

    wygl?da wy?mienicie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !