Sposób przygotowania

Roztopione, a następnie ostudzone masło połączyć z mąką, a następnie dodać do tego ubite na sztywno białka połączone z cukrem pudrem. Ciasto schłodzić w lodówce przez minimum 4 godziny, po czym rozwałkować i w postaci kółek o średnicy 15 cm nanieść na pergamin, którym uprzednio wyłożono blachę. Popiec w piekarniku przez 3 minuty w temperaturze 210C. Następnie za pomocą szklanki uformować z ciepłych wafli pucharek. Po wystudzeniu nałożyć do wafli jagody i przykryć ubitą śmietaną.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    mniamuśne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    zdzislawa2

    rewelacja :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    pychotka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    mniam
  • 4
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    mniam mniam mniam!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    mniam
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    świetny
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna43

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    zapachniało latem
  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    coś wspaniałego :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    pyszny!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Smakowity deser.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pyszny deser
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    deserek na czasie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Danka

    lubię takie jedzonko
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pyszny deser

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !