Sposób przygotowania

Margarynę wraz z cukrem i solą utrzeć na jednolitą masę, po czym dodać jajka i amaretto. Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia i dodać do ciasta. Ciasto zagnieść, po czym owinąć w folię i schłodzić w lodówce przez 4 godziny. Ciasto po schłodzeniu rozwałkować i pokroić na paseczki o wymiarach 3x8 cm. Ciastka smażyć na rozgrzanym w rondlu oleju. Po wyjęciu posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    IrenaM

    a ja postanowi?am nie je?? s?odko?ci :(
  • 3
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    smaczne :-)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    zdzislawa2

    pyszne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    IrenkoM ja też ale cóż, Koleżanki tak tu kuszą smakowitościami.... i tak trudno się oprzeć....
  • 3
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    rewelacja :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agata B

    pycha:)))
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszne,mniam !
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    pyszne słodkości :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    proste a zawsze to własnej roboty i smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    fajniutkie
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    lubię ciastka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    fajne te ciasteczka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !