Sposób przygotowania

Umyte filety z ryby pokroić na kawałki, oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny i odstawić do lodówki na pół godziny. Następnie obtoczyć w mące o obsmażyć na rozgrzanym oleju, odłożyć. Ziemniaki obrać, pokroić w plasterki, włożyć do tłuszczu w którym smażyła się ryba i przesmażyć. Ziemniaki wsypać do naczynia żaroodpornego, posypać posiekaną cebulą, ziołami prowansalskimi, solą, ułożyć podsmażoną rybę. Zalać śmietaną, posypać żółtym serem. Piec w temp 190-200 stopni około 25-30 minut.

Komentarze

  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    na pewno smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    jeszcze nie jadłam
  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    smakowite danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !