Sposób przygotowania

Do wysokiego naczynia wlewamy białka oddzielone od żółtek i ubijamy, następnie dodajemy cukier i miksujemy na najniższych obrotach, następnie dodajemy żółtka i miksujemy przez ok. 3 minuty na najniższych obrotach na koniec wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mieszamy. Na wysmarowaną tłuszczem blaszkę wylewamy ciasto i pieczemy ok. 30-35 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni. Po tym czasie czekamy aż biszkopt przestygnie. Do wysokiego naczynia wlewamy mleko i dodajemy krem w proszku ajerkoniak, postępujemy według przepisu na opakowaniu. Gdy biszkopt przestygnie przecinamy go na pół i na pierwszej warstwie smarujemy powidłami z cukinii, następnie przykrywamy powidła z cukinii cienką warstwą kremu ajerkoniak, kładziemy drugą warstwę biszkoptu i smarujemy pozostałą częścią kremu. Na wierzchu układamy brzoskwinie i truskawki. Galaretkę rozrabiamy według przepisu na opakowaniu , gdy galaretka będzie lekko gęsta zalewamy owoce. Ciasto należy schłodzić w lodówce, aż galaretka zastygnie.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    octo

    lubię takie proste ciasta:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    oj kusisz kusisz:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    niezłe
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    extra
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    roboking

    Ładnie wygląda.
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    smaczne ciacho
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    coś pysznego bardzo lubimy takie ciasta

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !