Sposób przygotowania

Z mąki, cukru, roztopionej margaryny, jajek i proszku do pieczenia zagnieść ciasto. Jeśli jest za twarde dodać trochę mleka, podzielić na 2 równe części. Budynie ugotować na mleku, muszą być gęste.
Pierwszą część ciasta rozwałkować, wyłożyć na blachę, wylać gorący budyń, równomiernie rozprowadzić po cieście. Rozwałkować drugie ciasto, przykryć nim budyń. Piec ok. 40 minut w temp. 200 stopni. Po wystudzeniu wstawić do lodówki aby budyń stężał. Można posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 4
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    pyszności
  • 3
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    pyszne ciasto z budyniem :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    berys18

    bardzo fajny placuszek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    świetne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna138

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    szybkie i smaczne :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Apetycznie się zapowiada.
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ciekawe ciacho

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !