Sposób przygotowania

ciasteczka drobno pokruszyć twaróg zemleć,margarynę lub masło stopić i wymieszać z pokruszonymi ciastkami oraz przyprawą do piernika,następnie wyłożyć masę na dno wysmarowanej tortownicy dociskając łyżką masę do dna schłodzić w lodówce ok.30min.zmielony twaróg zmiksować z cukrem,cukrem waniliowym na gładką i puszystą masę,żółtka oddzielić od białek,żółtka dodać do masy,śmietanę ubić na sztywno dodać do masy twarogowej wymieszać na koniec dodać ubitą pianę z 2 białek i połączyć z masą wylać na herbatnikowy spód i upiec w temp.160st.ok.1godz.wyjąć i wystudzić udekorować lukrem,kolorową posypką lub cząstkami pomarańczy.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !