Sposób przygotowania

Masło utrzeć z cukrem do utartego kremu dodać żółtka i nadal ucierać w trakcie ucierania dodać przesianą mąkę, szczyptę soli i na koniec rum. Do gładkiego ciasta dodać rodzynki i pokrojona w grube kawałki czekoladę, wymieszać. Blaszkę delikatnie natłuścić i przy pomocy dwóch łyżek maczanych w zimnej wodzie (ciasto inaczej będzie się kleić do łyżki) kłaść małe porcję ciasta lekko je spłaszczając. Piec w gorącym piekarniku, aż ciastka ładnie się zrumienią.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    gottrina

    dobre sa takie ciasteczka jak sie samemu zrobi
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    naprawdę wyglądają jak pieguski! śliczne!
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajne, i podobają mi się tym bardziej, że nie są równie jak z maszyny.. :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Małe co nie co, a ile radości - i z przygotowania i z jedzenia!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !