Sposób przygotowania

Każdą pierś z kurczaka nacinamy aby powstała duża kieszeń,posypujemy wewnątrz trawką cytrynową solą,pieprzem i do środka dajemy dymkę.Marchew cukinię i seler kroimy w słupki,wrzucamy na minutę do gorącej wody odcedzamy i mieszamy z sosem sojowym.Warzywami nadziewamy piersi kurczaka i podwijamy kawałki mięsa aby zamknąć farsz w środku.Resztę warzyw odkładamy.Szpinak myjemy osączamy i osuszamy papierowym ręcznikiem.Piersi kurczaka owijamy liśćmi szpinaku,jeśli liście są zbyt sztywne można je blanszować kilka minut aby zmiękły.Układamy mięso w naczyniu do gotowania na parze i gotujemy na mocnym ogniu przez 25 minut .Resztę warzyw smażymy na oleju przez 2 minuty mieszając.Podajemy z kurczakiem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    smaczne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !