Sposób przygotowania

Ciasto: rozbijamy jajka, dodajemy mąkę i doprawiamy przyprawami. Ubijamy aby masa miała jednolitą konsystencję. Ciasto musi być gęste, więc można dodać więcej mąki jesli jest zbyt wodniste, bądź wody gdy jest zbyt gęste.
Pieczarki myjemy i odcinamy nóżki.
W przygotowanym cieście obtaczamy pieczarki.
Wykładamy na patelnie do gorącego oleju. Smażymy ok 2-3 min z każdej strony i gotowe. Można podawać zarówno na ciepło jak i na zimno.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    pycha! uwielbiam pieczarki :-) to może być danie dla mnie!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    krzysiu510

    dla mnie idealne jako zakąska do piwka:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    pyszotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Luki

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !