Sposób przygotowania

Żółtka należy wbić do miseczki i roztrzepać je z zimną wodą, masło należy pokroić na drobniuteńkie kawałki, dodać do żółtek i bardzo ostrożnie podgrzać, najlepiej nad parą, aby żółtka się nie ścięły. Cały czas należy wszystko roztrzepywać. Gdy sos zacznie robić się gęsty należy dodać doń przyprawy i sok z cytryny, następnie zdjąć z pary. Ilość przypraw można zmienić wedle własnego uznania.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Bardzo fajny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wolochski

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta31

    ciekawy pomysł, super :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    swietny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Z pewnością wypróbuję przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !