Sposób przygotowania

Kalarepę myjemy, obieramy i kroimy w plastry. Zalewamy wrzącym rosołem i gotujemy ok. 10 minut. Panierka: W jednym naczyniu mieszamy bułkę tarta z migdałami, a w drugim mąke ze szczyptę soli. Jajka rozkłócić ze śmietaną. Plastry kalarepy obtaczamy w mące, zanurzamy w jajku, a następnie w bułce z migdałami. Smażymy na gorącym oleju. Odwracamy, posypujemy serem i jeszcze chwilkę smażymy

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    wolę surową kalarepę
  • 5
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    annamariakowalczyk3

    zdrowo
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    mniam mniam
  • 4
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    zdrowo i wydaje sie smaczne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    aginaa

    to chyba nie dla mnie;)
  • 5
    original
    Opublikowano

    plocia

    kalarepka jest pyszna więc i ten przepis będzie smaczny
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ja nigdy takiej nie jadłam
  • 3
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Wypróbuję, bo nigdy nie jadłam kalarepki w takiej wersji.
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 3
    original
    Opublikowano

    Agnieszka191

    dam znajomej
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    strzelec02

    Ciekawy przepis.
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    świetny przepis szkoda że nie ma zdjęcia

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !