Sposób przygotowania

Zagnieść ciasto i podzielić na 2 części. Schłodzić oddzielnie w lodówce ok. 2 godzin. w tym czasie przygotować masę. masło utrzeć z cukrem i żółtkami dodać serek i mąkę oraz cukier waniliowy, pianę z białek i skórkę. Można także dodać kawałeczki suszonych moreli. Wymieszać. Jedną cześć ciasta zetrzeć na spód blachy a następnie wylać masę serową. Na wierzch zetrzeć drugą część ciasta. Piec ok. godzinki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    gosia1988

    pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Fajny ten serniczek
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    takiego jeszcze nie piekłam warto wypróbować :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne ciasto
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sławek29

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !