Sposób przygotowania

Mleko gotować 3 min. ze 120 g cukru i wanilią, dodać sparzony ryż, gotować ok. 30 min. na podkładce przykryty. NIE MIESZAĆ. Wyjąć wanilię ryż ostudzić. We wrzątku rozpuścić żelatynę, dodać do ubitej śmietanki, cukru i likieru. Bitą śmietanę, ostudzony ryż i osączone z kompotu owoce pokrojone w kostkę delikatnie wymieszać, włożyć do wilgotnej miski i wstawić na noc do lodówki. Podawać wyjęte na talerz i polane sokiem malinowym.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    foczka-ks

    smacznie
  • 0
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    zapewne sprawdzony i wypróbowany przepis...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Godny polecenia.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !